Design i återvinningsbar plast

Vår passion är att skapa snygga och funktionella design produkter med lekfulla färgkombinationer. Där produktens hållbarhet och praktiska funktion har inspirerats av den svenska design och industrihistorian från plastens vagga Perstorp. Alltid tillverkade av miljövänlig återvinningsbar plast.

Perstorp Design, drivs idag av formgivare Christina Fäldt, som för traditionen vidare och tillverkar bland annat den klassiska Perstorpväskan som designades i början av 1950-talet av Perstorp AB. Många har försökt att kopiera vår klassiska design och kvalité. Lyckligtvis värderar människor äkthet och kreativitet. Du hittar fortfarande allt i skånska Perstorp. Perstorp Design är idag den enda tillverkaren i Perstorp som finns kvar sen tiden och för traditionen vidare. 

Du kan hitta våra produkter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Frankrike, Belgien, Italien, Spanien, Japan, Kina, Malaysia och Storbritannien.

Miljöpolicy

Med tillverkning i Sverige går vi från idé till den färdig produkten, med ett miljötänk i centrum. Du hittar allt i skånska Perstorp. Formgivning, utveckling, konstruktion och produktion. Det är något som är ekologiskt, ekonomiskt och framför allt socialt hållbart. Välj närproducerat. Vi använder modern utrustning och miljövänlig el för att tillverka våra produkter och alltid i återvinningsbar plast. Vårt produktionsavfall återvinns. Vi följer också fullt ut de stränga svenska kraven på miljö och arbetarskydd.

Miljövänlig Polyeten

Våra produkter tillverkas av återvinningsbar polyetenplast. Polyeten är ett helt organiskt material som är mycket energieffektivt att producera. En polyetenprodukt kan återanvändas och återvinnas många gånger innan den slutligen går till förbränning i ett värmeverk. De enda biprodukterna vid förbränningen av polyetenplast är koldioxid och vatten.

Miljövänlig Grön Polyeten - Bioplast - Green Plastic 

Våra ”Green Plastic” produkter är tillverkade av grön polyeten som består av förnyelsebar råvara så som majs, kassava, sockerrör eller betor. Bioplast / Green Plastic kan återvinnas på samma sätt som vanlig plast.

Naturen ser på växthusgaser, som koldioxid, som ett råmaterial. Det är vad träd och växter är byggda från. Vid tillverkning av bioplast används växter som majs, kassava, sockerrör eller betor för att fånga in koldioxid från luften och omvandla den till sockermolekyler. Målet är att använda så närproducerad råvara som möjligt. Forskning pågår för att kunna framställa sockermolekyler från tex träflis eller halm. 


Bästa miljövalet!

En energieffektiv tillverkningsprocess och lång livslängd gör vår Perstorpväska 

upp till 300 gånger bättre än en tygkasse.

 

2019 -  Svensk Form opinionsnämnd uppmärksammade Perstorpkassen "Shoppingbag 329"

Läs mer

Historien om väskorna från Perstorp

Läs mer